Transcriptie service

Transcriptie service

Naast het traditionele notuleren kunnen we u ook helpen met het uittypen van geluidsopnamen. Het uittypen van een geluidsbestand noemen we ook wel transcriberen. Uw transcriptie zorgeloos uitbesteden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben ervaren transcribenten aangesloten in heel Nederland die graag voor u aan de slag gaan tegen een scherp tarief.

Wat is transcriberen?

Alhoewel onze professionals dagelijks transcriptie opdrachten uitvoeren is deze term voor velen onbekend. Daarom geven we graag een toelichten wat een transcriptie service nu precies inhoudt. Zoals gezegd gaan we met een transcriptie service een geluidsopname omzetten naar een geschreven tekst. Echter zijn er drie verschillende soorten transcripties, namelijk:

Globale transcriptie service
Bij een globale transcriptie service luistert de transcribent eenmaal naar de volledige geluidsopname. Aan de hand daarvan wordt de gesproken tekst uitgetypt. Dit is een type transcriptie waarbij volledigheid niet noodzakelijk is, maar waar de belangrijkste punten beknopt worden geformuleerd.

Woordelijke transcriptie service (veel gebruikt bij vergaderingen)
Bij deze type transcriptie beluisterd de transcribent meerdere malen de geluidsopname om zo een volledige en accurate verslaglegging te realiseren. Volledig, accuraat en correct van spelling. Overbodige tekst, zoals herhalingen en stopwoorden, worden weggelaten.

Letterlijke transcriptie
Dit is de meest precieze vorm van een transcriptie service. De verslaglegging kan hierbij letterlijk woord voor woord worden verwerkt. Meestal wordt deze vorm van transcriberen gebruikt bij officiƫle juridische en financiƫle vergaderingen.

Voordelen van transcriberen

Zoals gezegd kiezen sommige bedrijven ervoor om hun vergaderingen en bijeenkomsten te laten transcriberen. De voordelen van een transcriptie service zijn:

  • Geen ‘onbekend’ persoon aan uw vergadertafel
  • Iedereen kan zich volledig richten op de vergadering
  • Bespaar op uw kosten
  • Een transcriptie kan snel opgeleverd worden

Een voorwaarden is wel dat u beschikt over goed opnameapparatuur. Zoals u kunt begrijpen kunnen onduidelijke geluidsbestanden niet correct worden verwerkt door een transcriptie service. Beschikt u niet over goed opnameapparatuur? Kies dan voor een professionele notulist.

In contact komen met een transcriptie service?

Wilt u graag geluidsbestanden laten uitwerken door een ervaren transcribent? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Omschrijf uw opdracht zo volledig mogelijk en ontvang binnen 24 uur vrijblijvend prijsopgaven van transcribenten in uw regio. Vergelijk en kies de beste transcriptie service. Ook voor al uw vragen kunt uiteraard u bij ons terecht.

Dit is waarom anderen voor ons kiezen:

  • Betrouwbare en ervaren notulisten
  • Direct beschikbaar in heel Nederland
  • Vergelijk en bespaar 30% op uw kosten
  • Flexibel inzetbaar (ook weekend en avond)